O meni

Živjo!

 

Sem Hana Verdev in če me prosiš, da se opišem s tremi besedami, potem sem - zaljubljena v gibanje.

 

Že 16 let (od 2004) delam kot osebna fitnes trenerka (FZS) Sunny Studiu (http://www.sunny.si/) v Ljubljani, sem tudi licencirana inštruktorica pilatesa (FZS) in Kettlebell lifting inštruktorica (EGSA).

 

Kljub temu, da veliko časa preživim v fitnesu, sem ne glede na letni čas najbolj srečna v naravi, na svežem zraku, kjer hkrati učim in navdušujem ljudi, da poskusijo spoznati in vzljubijo čim več različnih športov.

 

Prav zaradi tega me pozimi, v zame najlepšem letnem času, že več let lahko srečate na smučišču, kjer delam individualno kot učiteljica smučanja U3 (Smučarska zveza Slovenije) ali na prostranih tekaških progah (učiteljica in teka na smučeh U2, SZS). V pomladnih, poletnih in jesenskih mesecih pa sončne popoldneve večkrat učim nordijsko hojo in tek (učiteljica nordijske hoje in teka U2, SZS).

 

Ostali športi, ki mi lepšajo življenje vsak na svoj način in vsak ob pravem letnem času, so: cestno in gorsko kolesarjenje, hoja v gore, plezanje, SUP, surfanje, včasih najdem čas celo za golf in jahanje … in zagotovo sem pozabila še kaj. 

 

Že več let sem tudi Lidlova ambasadorka zdravega načina življenja. Sooblikujem in soustvarjam Lidlovo vitalnico (https://www.lidl.si/vitalnica), kjer pripravljam vaje, slastne vitalne recepte, svetujem in celostno usmerjam k aktivnemu življenjskemu slogu. Večkrat »ugrabim« (kot ljubkovalno rečem prevzemu) tudi Instagram in Facebook profil Lidl Slovenija, kjer z vami delim praktične nasvete in v miru spletno poklepetam. In veste kaj? Celo telovadim na »velikih odrih« - v sklopu Maratona pozitivne psihologije med predavanji poskrbim, da razmigam (in nasmejim) publiko. To je tudi edini »maraton«, kjer me lahko vidite »teči« v krilu. 🙂

 

Najbrž težko verjamete, ampak včasih tudi sedim za računalnikom in ustvarjam, pišem.  Že več kot 15 let večkrat letno pripravljam besedila in vaje za revijo GolfKlub in zadnja leta tudi za revijo David (v okviru Sunny Studia), pišem kolumne in prispevke za revijo Preprosto (Lidl Slovenija) ter interno revijo Štacunar (Lidl Slovenija). Sem tudi ena izmed soavtorjev knjige Golf (Jurij Čoh in sodelavci).

 

Hanibani zajček


KAJ VAM LAHKO PONUDIM KOT OSEBNA TRENERKA?

VEČ KOT LE FITNES ... VITALEN VSAKDAN!

 

Najverjetneje sem najbolj netipična osebna trenerka. Fitnes uporabljam kot prostor, neke vrste inkubator, kjer človeka kvalitetno pripravim, da ga varno vrnem nazaj kamor primarno sodi – v naravo. Vsak človek je posebna zgodba, individuum zase, neponovljiva kombinacija potez, ki jih je izbiral v preteklosti in nanje žal nima več vpliva, a hkrati je nepopisan list, poln neslutenih priložnosti in potencialov, ki ga lahko skupaj napišemo za v prihodnje. Za to si vsak, ki se odloči za to drugačno in pogumno pot (samo)spremembe zasluži najboljše – personaliziran načrt. In efektivnega lahko sestavimo le s skupnimi močmi!

 

Po pogovoru in celostni analizi življenjskega sloga (športna anamneza, morebitne poškodbe iz preteklosti, spalne in prehrambene navade, želje, prioritete ...) se skupaj odločimo, kateri poti bomo sledili in kako lahko vitalen slog vkomponiramo v tvoj vsakdan.

 

V KAJ VERJAMEM?

 

Kvaliteta pred kvantiteto. Postopnost in zmernost. Lahkotnost gibanja in bivanja. Bližnjice in instant hitre rešitve torej niso moj domač teren. Vedno pa iščem, odkrivam, in po potrebi sklepam kompromise in optimiziram procese, ker vem, da vse ne ustreza vsakemu. Potrudim se, da človeka »naučim samostojno hoditi« in v isti sapi dodam »... ne morem pa hoditi namesto vas!«. In ko smo ravno pri hoji. Najprej se spoznamo z osnovami (»se naučimo hoditi«), nato te bom nežno »pahnila« naprej, čas je za nove korake, nove izzive, da se naučiš teči, itd.  Zato najraje sodelujem na dolgi rok, torej dajem prednost »teku na dolge proge« (kar ne pomeni, da je s šprintom karkoli narobe, nasprotno, tudi to potrebujemo). Verjamem v  preplet znanosti, strokovnosti in prakso, dolgoletne izkušnje.

 

Z RAMO OB RAMI.

 

Si res iskreno želiš spremembe in bi del svojega dragocenega časa in energije namesto v reševane težav raje vložil v iskanje rešitev? Skupaj, z ramo ob rami, bomo ohranjali visok nivo motivacije, se drug od drugega učili in spletli trdne, zaupanja vredne vezi. V prvi vrsti smo vseeno ljudje, z vsemi svojimi plusi in minusi; ravno to nas dela cele, celovite in človeške. In takšen pristop tudi zagovarjam. Morda komu moj pristop ne ustreza. Hej, nič hudega! Na srečo je »na trgu« ogromno trenerjev in verjamem, da nekje obstaja nekdo, ki bo to nalašč pisan na kožo tebi. Vzemi si čas in ga poišči, da bosta skupaj našla najustreznejšo pot do želenega cilja.

 

 

INDIVIDUALNE URE VADBE NAMENIMO RAZLIČNIM OSEBNIM CILJEM:

 

•   izboljšanje in ohranjanje vseh gibalnih sposobnosti (gibljivost, moč, koordinacija, ravnotežje, kondicija)

•   oblikovanje telesa

•   zmanjšanje telesne teže

•   povečanje mišične mase

•   korekcija telesne drže

•   izboljšanje gibljivosti

•   preventivna vadba pred poškodbami

•   pomoč pri rehabilitaciji (v sodelovanju s fizioterapevtom/fizioterapevtko)

•   treningi s pomočjo reklizitov (flowin, BOSU, TRX, velika žoga, mala žoga, pilates valj...)

•   trening z lastno težo v naravi (kombinacija teka in vaj).

 

 

LOKACIJA: Že 15 let sem osebna trenerka v SunnyStudiu v Ljubljani.

 

 

Zaradi trenutnih razmer sem se »preselila na splet« (online), tako lahko z menoj (telo)vadijo tudi tisti, ki do sedaj zaradi oddaljenosti niste mogli k meni v Ljubljano. Samo klik stran (Skype, Zoom, WhatsApp) lahko skupaj telovadimo v vaši dnevni sobi ali na vrtu (seveda po tem, ko najdemo skupni prost termin).  

 


INDIVIDALNE URE SMUČANJA

•   za najmlajše

•   za odrasle

LOKACIJA: RTC Krvavec oz. po dogovoru (Slovenija, Avstrija, Italija, Švica)


INDIVIDUALNE URE PILATESA

•  začetniki in izkušeni (na blazini z lastno težo, z malo in veliko žogo, s pilates valjem, elastičnim trakom)

LOKACIJA: Sunny Studio oz. po dogovoru


INDIVIDUALNE IN SKUPINSKE URE NORDIJSKE HOJE IN TEKA TER TEKA NA SMUČEH

•  začetniki in izkušeni

LOKACIJA: v naravi;  po dogovoru


REFERENCE

2004 – Vaditelj fitnesa (Fitnes zveza Slovenije)

2004 – začetek dela v fitnesu Sokol Vič in Stožice, Ljubljana

2004/2005 – vpis na Fakulteto za šport

2005 – Inštruktor fitnesa (Fitnes zveza Slovenije)

2005 – začetek dela v Sunny Studiu, Ljubljana

2006 – sodelovanje pri Men`s Health izzivu (oglej si PORTFOLIO)

2007 – odprtje Annah, športno treniranje, Hana Verdev s.p.

2008 – Trener fitnesa (Fitnes zveza Slovenije)

2009 – BOSU trainer education

2009 – TRX Suspension trainer course

2010 – Učitelj nordijske hoje in teka 1 (Fakulteta za šport, Smučarska zveza Slovenije)

2011 – »Hands-on kinesiology taping with DARCO elastic tape« course

2011 – Učitelj nordijske hoje in teka 2 (Fakulteta za šport, Smučarska zveza Slovenije)

2011 – Učitelj alpskega smučanja 1 (Fakulteta za šport, Smučarska zveza Slovenije)

2012 – Učitelj alpskega smučanja 2 (Fakulteta za šport, Smučarska zveza Slovenije)

2012 – Diploma za tečaj klasične/švedske masaže (HIGEA)

2012 – Gliding course

2010-2012 - Sodelovanje z revijo GolfKlub (za Sunny Studio, oglej si PORTFOLIO)

2013 – Učitelj alpskega smučanja 3 (Fakulteta za šport, Smučarska zveza Slovenije)

2014/2015 – sodelovanje s Studiem Moderna za blagovno znamko LiveActive 

2015 – Vaditeljica pilatesa (Fitnes zveza Slovenije)

2015/2016 – Inštruktorica pilatesa (Fitnes zveza Slovenije)

2017 – Kettlebell lifting inštruktor, EGSA

2017 – Certifikat za organizacijo in izvedbo funkcionalne vadbe Zdrava vadba ABC (Fakulteta za šport)

2018 – Učitelj teka na smučeh 2 (Fakulteta za šport)

2018 – Dr. John Rusin's "Pain-Free Performance Training" Seminar


DIPLOME